Bart-JanVlasveld

Tip van de redactie

Tip van de redactie: De kunst van Fraude

Fraude, corruptie, steekpenningen; zomaar wat termen waarvan je – de meesten van ons dan – het niet hoopt tegen te komen tijdens je werkzaamheden. Toch is het signaleren van fraude een belangrijke verantwoordelijkheid van de accountant. Het is dan jammer om te lezen dat we maar 3% van de fraudegevallen ook daadwerkelijk als accountant zijnde vinden. Teleurstellend weinig, maar ergens ook wel een geruststelling dat het detecteren van fraude niet alleen bij de accountant ligt. Benieuwd om wat voor fraudes dit gaat en in welke vormen het voorkomt?

Onlangs werd ik er door een collega op gewezen; Het Fraude Film Festival. Sinds 2014 wordt op verschillende vlakken inzicht gegeven over fraudes en de ondermijning van de samenleving. Middels diverse films, documentaires, sessies etc. wordt het maatschappelijke bewustzijn rondom fraude vergroot en kan men nieuwe inzichten verkrijgen over het hoe en wat van fraude.

Het Fraude Film Festival vindt plaats op 7 en 8 november 2024 in het Koninklijk Theater Tuschinski te Amsterdam. Dus mocht je de tijd hebben en het leuk vinden; ga vooral even langs. Zien we jullie daar?

Link naar de website van het Fraude Film Festival: https://www.fraudefilmfestival.nl/

Bron:

https://www.accountant.nl/nieuws/2024/5/accountants-vinden-nog-steeds-te-weinig-gevallen-van-fraude/#:~:text=Waar%20voorheen%20vier%20procent%20van,Certified%20Fraud%20Examiners%20(ACFE).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *